top of page

OVERNACHTEN MET DE MOTORHOME

OPENBARE PLAATS OF MOTORHOMEPARKING

Je mag staan op elke plaats waar een wagen mag parkeren of stilstaan. Tenzij er een verkeersbord geplaatst is dat een verbod op campers aangeeft. Behalve gewone parkeerplaatsen zijn er ook parkings speciaal voorzien voor campers. Mobilhomeparkings kan je terugvinden in motorhomeparkinggidsen, bv. Facile–en–Route Campergids. Hier vind je een overzicht van alle motorhomeparkings in 15 Europese landen. Je kan het adres, de GPS coördinaten, de prijs en alle voorzieningen terugvinden.

De parkings beschikken over extra parkeerruimte, bewaking, een rooster om afvalwater te lozen en een aansluiting voor netspanning. Je kan ook jouw voorraad vers water aanvullen en soms is er Wifi aanwezig. Motorhomeparkings die enkel over een staanplaats beschikken zijn meestal gratis. De parkings met uitgebreidere voorzieningen zijn betalend.

 

CAMPINGS EN CAMPINGVOORDELEN

Er zijn twee grote organisaties die een aantal campings bundelen waar je tijdens het voor- en naseizoen tegen een sterk verminderd tarief kan overnachten met jouw motorhome. Je kan twee verschillende soorten betaalmiddelen gebruiken.

 • Campingcheque
  Een campingcheque kost 14 euro en is 2 jaar geldig. Deze cheque is geldig voor 1 overnachting met 2 personen incl. staanplaats, elektriciteit, douches en max. 1 hond (indien huisdieren zijn toegelaten op de camping). Je moet deze cheques wel op voorhand aankopen.

 • CampingCard
  De CampingCard is een product van de ACSI-campinggidsen. Bij aankoop van deze gids(en), ontvang je een CamperCard. De kaart geeft recht op korting bij de deelnemende campings. Deze motorhomecampings kan je terugvinden in de ASCI-gidsen. Afhankelijk van de camping betaal je 10 tot 14 euro per nacht voor 2 personen. Kijk na in welke periode de kortingskaart geldig is. Je bespaart hiermee tot 10 euro per dag.

 

 

HANDIGE GIDSEN

 • Campergids Facile-en-Route, Facile Media. Deze Nederlandstalige gids bevat 6000 overnachtingsplaatsen in Europa.

 • France Passion, Albrecht de Graeve. France Passion spitst zich toe op 2000 plaatsen bij Franse wijnboeren, waar je gratis kan overnachten.

 • Fattore Amico, Facile Media. De reisgids geeft informatie over 190 plaatsen bij wijn- en fruitboeren waar je gratis kan verblijven.

 • Kampeerautovriendelijke gemeenten, een uitgave van Vakantiegenoegens. In deze wegwijzer vind je een overzicht terug van 2200 camperplaatsen in Europa

 • Pro-Mobil Stellplatz- Atlas Camperplaatsen. Je kan hier meer dan 6000 kampeerplaats opzoeken in Europa en Duitsland.

 

CAMPERGIDS
CAMPERGIDS FRANCE
cover-campergids
Facile-en-route-campergids
bottom of page