top of page

LAADVERMOGEN
 

Het laadvermogen is verschillend voor elke motorhome die je huurt. Elke motorhome heeft een Maximaal Toegelaten Massa (MTM) die afhankelijk is van het merk en type. Het is belangrijk om hier op voorhand rekening mee te houden.
 

MAXIMALE TOEGELATEN MASSA

Je hebt motorhomes met een MTM zwaarder dan 3500 kg. Of kleine motorhomes waarbij de Maximaal Toegelaten Massa vastgesteld is op 3200 kg. Voor motorhomes met een MTM tot 3500 kg mag je rijden met een B-rijbewijs. Ligt de MTM hoger dan 3500 kg is een C-rijbewijs vereist. De hoeveelheid bagage die je mag meenemen met een motorhome noemt het nuttig laadvermogen. Het nuttig laadvermogen is de Maximaal Toegelaten Massa (MTM) min de rijklare massa.

MTM – rijklare massa = het nuttig laadvermogen

De rijklare massa verschilt voor elke motorhome. Dit heeft te maken met de extra opties en accessoires van jouw mobilhome. Het gewicht hiervan wordt aan de massa van uw motorhome toegevoegd. Hoe meer opties, hoe hoger de rijklare massa. Hierdoor kan je minder bagage meenemen. Maar bij de rijklare massa is al wel een bestuurder (75 kg), een 90% gevulde watertank en een 90% gevulde benzinetank gerekend.

Bijna elke motorhome is voorzien van een garage waar je al jouw bagage in kan opbergen. 

De mobile homes van SLMOBILEHOMERENTALS zijn allen met een MTM van 3500 kg, rijbewijs B.

De volledige uitrusting  die SLMOBILEHOMERENTALS gratis meelevert( keuken en garage accessoirs + douche en slaapkamer linnen hebben een maximum gewicht van 65 kg berekend op een aanwezigheid van 4 personen.

De elektrische steps die SLMOBILEHOMERENTALS verhuurd hebben een gewicht van 14,2 kg.

bottom of page